Tuesday, May 8, 2007

Hilsen fra Jimma

Naa er det lenge siden sist vi fikk mulighet til aa oppdatere bloggen, saa det er en del aa fortelle. Det lar seg fortsatt ikke gjore aa legge ut bilder desverre. That`s life.

Siden sist har vi altsaa vert ca en uke i Hosanna og 2 uker i Shei(har ikke peiling paa hvordan det skrives). I skrivende stund sitter jeg paa en internettkafe i Jimma. Det er to dagsreiser fra Tepi til Addis, saa vi har en fridag her i Jimma for vi reiser videre til Addis Abeba. Alle i teamet har det bra. Alt vell og ingen er syke. Haaper dere har det bra alle sammen der hjemme.

Alright. Det var veldig fint aa komme til Hosanna. Vi bodde paa en stor og fin eiendom som en bibelskole eide. I motsetning til Koffele, var vi litt mer frie her. Hosanna er ikke en farlig by slik som Koffele, saa vi kunne gaa hvor vi ville og var paa en maate litt mindre innesperret. Hosanna er en by med veldig mange kristne (mange kunne merke det paa atmosfaeren). 60,70,75 eller 80% (det var litt ulike tall ute aa gikk) er kristne der. Vi hadde tre gatemoter denne uken. Paa det ene gatemotet tok en mann et nytt standpunkt om aa folge Jesus og vi fikk folgt ham opp. Tolken vaar fikk koblet ham til noen fra bibelskolen som igjen kunne folge ham opp og koble ham til en menighet. Det ble mye preking paa oss denne uken, i kirker og paa morgensamlinger paa bibelskoler. Paa grunn av at det ble saa mye preking, satte vi opp en prekeliste for aa gjore det enklere. Uten aa vite det, ble denne uken en god forberedelse paa de ukene som skulle mote oss i Shei.
Saa gikk turen videre til Tepi, hvor vi ikke hadde noe som helst anelse om hva vi skulle gjore. Vi motte vaar nye tolk pastor Gesein paa hotellet i Gimma.

Vi skulle altsaa til Tepi, trodde vi. Men i Tepi gjorde vi ingenting annet enn aa overnatte, for vi dagen etter gikk en to timer lang gaatur til et sted som heter Shei. Flere fra menigheten i Shei kom og baerte alle tingene vaare. Vi forventet aa ligge paa bart gulv i en rund jordhytte, men vi fikk et ganske saa fint hus,med senger. En familie ofret huset sitt for oss i to uker. Herlig duft av rokelse motte oss naar vi trotte etter en lang gaatur, slengte oss ned paa sengene. Etter litt hvile, gikk vi ned til elven for aa faa oss en god dysj/bad. Flere fra menigheten fulgte oss. Det var litt rart. De vasket buksene og skoene til noen av oss mens vi badet. Da vi kom opp, kom de aa vasket fottene til noen av oss saa vi kunne tro nedi rene sko med rene fotter. Det var en veldig spesiell opplevelse. Jeg har aldri opplevd at noen har vasket fottene mine paa den maaten for. Saa her praktiserer de altsaa det Jesus sa om aa vaske fottene til hverandre. Maken til gjestfrihet og tjenersinn har jeg aldri sett og det var til stor inspirasjon for oss. Folk fra menigheten gav oss stadig bananer, avokadoer og hentet vann til oss. Vi fikk vite hva vi skulle gjore her. Det skulle vaere en konferanse fra Torsdag til Sondag og hovudtalerne skulle vaere oss. Dette ble en lang post. Haaper det er interessant aa lese. Naa maa jeg gaa, men skal prove aa skrive videre saa snart jeg kan.

ps: Tepi betyr kaffe(det er her den opprinnelige kaffien kommer fra) og Shei betyr Te. Vi har altsaa vert i kaffe og te.

No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a note:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...