Thursday, April 12, 2007

Germama

I dag dro Amund, Kasper, Ragnhild og jeg til en liten menighet i landsbygda Germama. Vi dro sammen med evangelisten Habib. Planen var å dra klokken 9, men her er det ikke vanlig å følge tiden, noe som kan være utfordrende for tidsorienterte nordmenn. Vi begynner å bli vandt til det:) Da vi sto å ventet på bussen ble vi omringet av stirrende mennesker. Noen prøvde å tjene penger på at vi sto der. Bussen vi skulle sitte på med var stappfull, så vi tok et litt mer primitivt transportmiddel;hest og kjerre. Det var ikke så god plass til 5 mennesker, men det gikk. Da vi var kommet halveis ville ikke sjoføren mer så da var det å bære av gårde til fots. Det tok sin tid siden vi måtte stoppe å hilse på hver person vi gikk forbi, ingen hastverk her i gården.
Da vi til sist kom frem til jordhytta som var en kirke, satt vi å ventet på at folk skulle komme. Vi begynte da 4 stk var kommet. Det er vanskelig å være kristen i dette muslimske området, så det er ikke alltid folk tør å komme til kirken, men det var godt å kunne være med å oppmuntre de få som var der og dele Guds ord og tanker med dem. Der to og tre er samlet i Jesu navn er Gud midt iblant en! Det er veldig fint å kunne bruke enkle dagligdagse bilder når man prater, det liker de godt.
Når møtet var ferdig dro vi til noen kriste familier i nærheten. Det er som å gå tilbake i tid når vi vandrer rundt for å besøke fattige familier i jordhytter, men det er lykkelige mennesker vi møter på. Det viser bare at det er ikke materielle goder som gir lykke.
Etter hvert ble det på tide å dra hjemover, for vi hadde disippelgruppe og jentegruppe som ventet på oss, men det er lettere sagt enn gjort. I det siste hjemmet vi besøkte ble vi tilbudt mat, som de begynteå lage når vi kom, og det er uhøflig å takke nei til mat! Etter en god stund kom vi oss av gårde(i pøsende regn). Vi fikk haike med en lastebil hjemover, og vi kom (utrolig nok) tidsnok tilbake.
Ellers vil jeg bare informere om at Ragnhild nesten ble solgt for fire kuer, Daniel(fra ettårsteamet) ville nemlig erstattet kuene som er døde. Men heldigvis er hun fortsatt med oss som teamleder:)

1 comment:

  1. a friendly hello from me to your team.
    oh and Ragnhild- i met your dad here in Bergen withouth knowing it was him until later.oh the things that happen :)
    janelle

    ReplyDelete

Thank you for leaving a note:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...