Wednesday, April 11, 2007

Heisann

Da fikk vi muligheten til å oppdatere igjen. Det er internett hvor vi bor, men det er temmelig ustabilt

Vi har nå vært to uker i Etiopia, og er for tiden i Koffele sammen med et års teamet. Vi kom på torsdag, og skal være her til førstkommende lørdag. På Mandag 2 April skjedde noe fantastisk. Vi var tilbake på feedingsenteret for voksne, hvor vi fikk dele ut mat, ha litt drama, vitnesbyr og be for de syke. Det ble etter hvert en stor kø med syke som ønsket forbønn. Svenna delte evangeliet for disse 9 mennene som stod i kø. De bøyde kne og ba frelsesbønnen. Så da var det stor fest i himmelen! Vi avtalte å møte dem neste dag for oppfølging. 3 av dem kom(Også flere kom tidligere, men ble jaget bort av vakten) Vi delte ut bibler, hadde undervisning og drama, og ba for dem. Sammen med oss var det en lokal pastor, og han ville gjerne følge dem opp. Det var oppmuntrende å se at de stod ved valget de hadde tatt dagen før, og sterkt å høre vitnesbyrdene. Alle tre var tidligere kristne, men fallt fra. Nå er de hjemme igjen.

Tiden i Addis har vert veldig spennende. Det er veldig fint å få be for og oppmuntre de som jobber på feedingsentrene, barnehjem og dropin senter. Jeg beundrer arbeidet de gjør. Det er så utrolig store behov, og det kan ikke være lett å være nær slik fattigdom hele tiden. Vær gjerne med å be for disse menneskene.

På det første møtet vårt i Koffele, hadde Jorun med seg tre muslimske venner. Vi hadde gospeldramaet, som handler om Jesus som bru mellom mennesker og Gud. Etterpå delte Ragnhild om å være ett med Gud. Vi visste ikke at det kom muslimer før etterpå, og det er gøy å se hvordan Gud ledet oss til å dele noe så aktuelt.
Ellers har vi hatt kultur og språkundervisning med ettårsteamet, vært med på forballtrening, deltatt på gudstjeneste(som varte i 3,5 time), og hatt praktisk arbeid. På søndag hadde vi planer om piknik med folk fra menigheten, men regn ødla. Vi fikk likevel brukt litt tid med noen av ungdommene under tak... Koffele er et sterkt muslimsk område. 1,8 prosent er kristne men ellers er stort sett alle muslimer. Hver morgen og kveld hører vi muslimske rop fra høytalere.

Svenna har nå gitt etter for presset fra jentene. I skrivende stund er han på veg inn under frisørsaksen. Får bare ikke håpe styrken ligger i håret hans slik som Samson

Forige uke, fant vi ut at vi har reist tilbake i tid. Her i Etiopa er nemlig året 1999. Datoen og klokkeslettet er også anerledes. Vi opplever veldig mye og det er utrolig spennende og lærerikt å se en så totalt anerledes kultur.

Vi har hatt en god del sykdom innad i teamet den siste uken, men nå er alle oppegående. Er veldig takknemlige om dere vil be om beskyttelse mot videre sykdom. Ellers går det veldig bra. Teamet kommer godt overens med hverandre og gode greier. Tusen takk for forbønn. Det er makt i de foldede hender.

Med vennlig hilsen oss i Etiopia

No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a note:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...